woensdag 10 oktober 2007

Canadese jeugdspeler naar Ajax

De jeugdopleiding van Ajax wordt binnenkort versterkt met het Canadese talent Kyle Bekker. Deze 17-jarige middenvelder uit Oakville gaat waarschijnlijk na de jaarwisseling in de A-jeugd van Ajax spelen. Bekker overtuigde Ajax na twee stage-periodes in mei en augustus van dit jaar.
Ajax kwam Bekker op het spoor tijdens het Sigma Sports Camp in Canada. Sigma Sports organiseert sinds 2005 voetbalkampen met medewerking van Ajax. Jeugdtrainers van Ajax trainen de kinderen gedurende twee weken.
Bekker is na Matthew Lam (A2), Jesper Floren (A2) en Costas Peristerdis (B1) al de vierde buitenlandse jeugdspeler die is aangetrokken voor de jeugdopleiding.

Luka Modric bleek niet haalbaar

In de nieuwste editie van Voetbal International laat technisch directeur Martin van Geel weten te hebben geinformeerd naar Luka Modric van Dinamo Zagreb. Ook Rafael van der Vaart werd gepolst, maar beide spelers bleken onhaalbaar voor Ajax.
Van Geel in VI: 'Na het vertrek van Wesley Sneijder hebben we geinformeerd naar Luka Modric en Rafael van der Vaart. Zij bleken niet haalbaar en daarna kwamen bij Albert Luque uit'.

Rijkaard kan transfervrij naar Ajax

Volgens de Spaanse sportkrant Diario Sport kan Frank Rijkaard naar Chelsea of Ajax, zonder dat de clubs verplicht zijn een vergoedingssom te betalen. In zijn huidige contract heeft Rijkaard namelijk een clausule laten opnemen dat hij, indien hij de club 6 maanden van te voren aangeeft dat hij weg wil, zonder vergoedingssom te betalen Nou Camp kan verlaten.

dinsdag 9 oktober 2007

Rijkaard en Huntelaar moeten Ten Cate volgen

The Daily Mail, een doorgaans zeer betrouwbare Engelse krant, zegt in haar dinsdageditie precies te weten waarom Henk ten Cate is aangetrokken als eerste veldtrainer. Volgens The Daily Mail gaat Chelsea een poging wagen om Frank Rijkaard aan het einde van dit seizoen over te nemen van Barcelona.
Voordat Henk ten Cate naar Ajax Amsterdam vertrok was de Amsterdammer de assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona. Het tweetal werkte erg succesvol samen, en wisten vele prijzen te bemachtigen met Barcelona. Volgens de Engelse krant zal Avram Grant na dit seizoen alweer stoppen als coach van Chelsea, en wordt Frank Rijkaard gezien als de beste opvolger.
Roman Abramovich, de rijke eigenaar van Chelsea, wil volgens The Daily Mail in de winterstop ook al een poging gaan ondernemen om de selectie te versterken. De Engelse krant weet te melden dat Roman Abramovich in de winterstop wil gaan bieden op Ajacied Klaas-Jan Huntelaar.

Henk ten Cate persoonlijk rond met Chelsea

Henk ten Cate is volgens de NOS ook persoonlijk rond met Chelsea. De Engelse club had eerder al met Ajax een akkoord bereikt over de voorwaarden van een directe overgang van de oefenmeester. Op Stamford Bridge gaat Ten Cate de veldtraining verzorgen. Bij Barcelona maakte de geboren Amsterdammer furore als veldtrainer met Frank Rijkaard als hoofdtrainer. Bij de Londenaren krijgt Ten Cate dezelfde rol toebedeeld met Avram Grant, de opvolger van José Mourinho.
Ten Cate, die bij Ajax tot volgend jaar zomer onder contract stond, tekent naar verluidt een driejarig contract. Steve Clarke, ook assistent onder Mourinho, blijft lid van de technische staf, aangezien Grant ook een assistent-trainer van Britse komaf in zijn technische staf wilde. Technisch directeur Martin van Geel vertelde maandagmiddag dat er spoedig een interim-coach wordt benoemd die al bij de club werkzaam is. Alfons Groenendijk, Hennie Spijkerman en Adrie Koster behoren tot de kandidaten. bron voetbalzone