zondag 14 oktober 2007

AFCA Supportersclub zegt vertrouwen op in Jaakke en Fontein

Het bestuur van de AFCA Supportersclub heeft in vergadering unaniem besloten het vertrouwen in voorzitter John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein op te zeggen. Dat meldt de supportersorganisatie op de eigen website. De fans zijn van mening dat de bestuurders ruimschoots de tijd hebben gekregen om Ajax naar het niveau te brengen waar het thuishoort.

Bovendien is door Fontein en Jaakke ook op een ander terrein gefaald, stelt de AFCA Supportersclub. "Los van het feit dat nu ook supporters lid kunnen worden van de club, hebben de heren de supporters en de club niet dichter bij elkaar kunnen brengen. Het gevoel van kille en zakelijke club overheerst nog steeds en men heeft dit gevoel bij de supporters niet weg kunnen nemen."

"Het is tijd om een voorzitter en algemeen directeur aan te stellen die wel de capaciteit hebben om van Ajax weer Ajax te maken", aldus de fans. "Laat dit wel personen zijn die een Ajax-hart hebben en die de club ook daadwerkelijk kennen. Personen die het sportieve belang boven het financiële belang stellen, want als het sportief goed gaat komt het financieel ook wel goed. Personen die definitief afrekenen met het kille en zakelijke imago en van Ajax weer een warme club kunnen maken waar (jeugd)spelers en oud-Ajacieden graag naar toe komen."

De AFCA Supportersclub heeft Jaakke inmiddels geïnformeerd over het unaniem ingenomen standpunt. Fontein was echter niet voor commentaar bereikbaar, omdat hij momenteel in China verblijft. Nu de AFCA Supportersclub officieel het vertrouwen in het duo heeft opgezegd, zal de belangenorganisatie nu ook een bijdrage kunnen leveren in de campagne tegen een langer aanblijven van Jaakke en Fontein.

Geen opmerkingen: