zondag 2 september 2007

Groningen pikt kwetsbaar Ajax punten af

Na de zeperd in de voorronde van de Champions League, bleek Ajax ook nationaal kwetsbaar. In De Arena wroette FC Groningen verder in de Amsterdamse wonden. De Noorderlingen profiteerden optimaal van de defensieve kwetsbaarheid van Ajax, dat zelf net genoeg afdwong om niet weer te verliezen (2-2).
De achilleshiel van Ajax is het beheer van het luchtruim voor het doel van Maarten Stekelenburg. Zoals wel vaker dit seizoen bleek er veel te halen. Groningen dankte er zelfs zijn beide doelpunten aan. Alle twee kwamen van het hoofd van Marcus Berg.
De Zweedse aankoop maakte in de eerste helft koppend gelijk. Hij passeerde de Ajax-doelman, die seconden eerder nog net een kopgoal wist te voorkomen met een knappe reflex. Na de pauze klopte Berg in de lucht Jaap Stam, die hij even eerder ook al de baas was over de grond.
De twee treffers maakten de voorsprong van Ajax ongedaan. De ploeg van coach Henk ten Cate was via Luis Suárez op 1-0 gekomen. De Uruguayaan die zelf zegt geen goed schot te hebben, knalde van twintig meter snoeihard en zuiver raak tegen zijn ex.
Vlak voor tijd, toen Ajax vol op de aanval moest spelen, viel de gelijkmaker. Stam kopte de bal achter de laatste linie van Groningen en Klaas-Jan Huntelaar profiteerde. De topscorer van Ajax bleef koel en wipte de bal over Brian van Loo heen: 2-2.
Het gelijkspel betekende het eerste puntverlies dit seizoen voor de Amsterdammers in de Eredivisie. Met zeven uit drie deelt Ajax de derde plaats met PSV en Roda JC. FC Groningen staat onderaan het linkerrijtje met vier uit drie.

Geen opmerkingen: